WhatsApp us +31 (0)6 85 49 25 92WhatsApp us!

Remtrommels

Een remtrommel zit vaak op de achterzijde van de auto, deze werkt samen met een aantal andere onderdelen waaronder de remschoenen wielremcilinder en handremkabel al deze delen bij elkaar zorgen ervoor dat de auto tot stilstand komt aan de achterzijde. Een remtrommel zelf gaat over het algemeen erg lang mee, tenzij er een ophoping van roest ontstaat door vocht binnenin de remtrommel.

Zelf een remtrommel uitdraaien

Autoruiten zijn nog steeds van gelaagd glas. Bij het kopen van een set nieuwe trommels is het raadzaam om ook de remschoenen te vernieuwen daar deze met elkaar samenwerken. Elke auto heeft een eigen VIN-nummer. Het nadeel van remtrommels zijn dat deze slecht hun warmte kwijt kunnen raken daarom zien we op de modernere auto’s geen remtrommel systemen meer.

Remtrommels voor uw auto bestellen

Wij hebben onderdelen voor alle automerken waaronder: MERCEDES-BENZROVERLEXUSVOLVO. De remtrommel kan hierna gewoon schoongemaakt worden. U kunt ons telefonisch bereiken op 0341 267 637 De spatborden en deuren zijn eigenlijk niet aan slijtage onderhevig. Heeft u geen kenteken, dan kunt u bij ons ook zoeken via merk, model en type van uw auto.

Een defecte remtrommel

Bij ons heeft u altijd het juiste advies voor uw auto. Daar de achterzijde maar voor 20% mee remt komt er dus minder belasting op de achterzijde en zal deze dus veel minder slijten dan de onderdelen op de voorzijde zoals de remblokken en remschijven daar deze wel 80% van het remvermogen leveren. Wij leveren onderdelen van de merken Brakemax en ABS Mocht er een remcilinder gaan lekker waardoor er olie in de remtrommel komt dan dienen de remschoenen sowieso vervangen te worden deze remschoenen werken namelijk als een spons en neemt een groot gedeelte van de olie op die weg lekt vanuit de wielremcilinder.