WhatsApp us +31 (0)6 85 49 25 92WhatsApp us!

Wielnaven MAZDA

De wielnaven in uw auto zijn auto onderdelen gemaakt van hoogwaardig staal en voorzien van wiellagers ,bevestegings bouten of gaten voor de wielen en veelal ook met voor gemonteerde abs-sensoren.Een wielnaaf monteren is een simpel klusje en gaat makkelijker dan het persen van losse wiellagers.Wielnaven zijn gevoelig voor hitte die van de gemonteerde remschijven afkomt tijdens het remmen en kunnen soms een slingering gaan vormen waardoor de remschijven gaan trillen.

Speling op de wielnaaf

Let wel dat banden die "gehakt" of "gegratineerd" zijn (gecurved) ook een ritmisch geluid maken en toeneemt naarmate je sneller gaat. Laat iemand het voertuig starten en voer het uit met ongeveer 20 km/u. Heeft u vragen over wat u moet bestellen voor uw MAZDA, neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0341 267 637. Het is een moeilijke klus om zelf en zonder een pers te doen, omdat het een strakke pasvorm is om de lagers in en uit de naaf te krijgen.

Wielnaaf zelf monteren

Een wiellager krijgt grote krachten te verduren. Wanneer lagers beschadigd zijn en lawaai maken, is het moeilijk om een ​​diagnose te stellen omdat u het voertuig moet besturen om het geluid te reproduceren. Plaats een lange schroevendraaier of stethoscoop op de naaf bij elk wiellager. Een wiellager mag je niet horen.

Wielnaaf voor uw auto bestellen

Elke auto heeft een eigen VIN-nummer. Brandstof verbruik is een hot item in de auto industrie. Het is minder werk om de hele naaf en lager als een geheel te vervangen. Rijd ongeveer 20 km/u over de weg en laat de auto langzaam heen en weer zwaaien, waarbij u het gewicht van het voertuig van de ene naar de andere kant verschuift.