WhatsApp us +31 (0)6 85 49 25 92WhatsApp us!

Wielnaven VAUXHALL

De wielnaven in uw auto zijn auto onderdelen gemaakt van hoogwaardig staal en voorzien van wiellagers ,bevestegings bouten of gaten voor de wielen en veelal ook met voor gemonteerde abs-sensoren.Een wielnaaf monteren is een simpel klusje en gaat makkelijker dan het persen van losse wiellagers.Wielnaven zijn gevoelig voor hitte die van de gemonteerde remschijven afkomt tijdens het remmen en kunnen soms een slingering gaan vormen waardoor de remschijven gaan trillen.

Wielnaaf zelf monteren

Het gewicht van auto's is bepalend voor de remweg. Wij controleren altijd bij de VAUXHALL dealer of de onderdelen passen op uw auto. Een RDW keuring is verplicht bij een ingevoerde auto. Achter remschijven bij franse auto's hebben lagers. Bij montage altijd op de buitenste ring persen.

Speling op de wielnaaf

Rijd ongeveer 20 km/u over de weg en laat de auto langzaam heen en weer zwaaien, waarbij u het gewicht van het voertuig van de ene naar de andere kant verschuift. Gietijzer komt minder vaak voor als component. Het is minder werk om de hele naaf en lager als een geheel te vervangen. Losse schalen zijn conisch en in 2 delen. De twee grootste vijanden van wiellagers zijn hitte en water.

Wielnaaf voor uw auto bestellen

Plaats een lange schroevendraaier of stethoscoop op de naaf bij elk wiellager. Het onafgewende gewicht van een voertuig moet zo licht mogelijk zijn. Elke auto heeft een eigen VIN-nummer. Let wel dat banden die "gehakt" of "gegratineerd" zijn (gecurved) ook een ritmisch geluid maken en toeneemt naarmate je sneller gaat.